Det spanske sprog har været en del af mit liv siden gymnasiet, dog med en lang slumrende periode fra start 20´erne til start 40. Efter gymnasiet var jeg au-pair hos en spansk familie udenfor Madrid - og lidt senere backpackede jeg 9 mdr i Syd Amerika. Mit spanske var på det tidspunkt rigtig godt - og jeg var egentlig også lidt fristet af at tage tilbage til Spanien for at studere. Men sådan kom det ikke til at gå :)

Jeg holdt kontakt med min au-pair familie og i foråret 2015 skrev Isabel med et forslag. Deres 16 årige datter ville gerne øve sit engelsk og de foreslog et slags sommer aupair besøg. Det blev en dejlig sommer, hvor også Paco, Isabel og storesøsteren Patricia kom på besøg. Da de stort set ikke taler engelsk, måtte jeg grave i de spanske gloser, WOW det var godt begravet, men frem piblede det.


I takt med at vores planer voksede, har jeg opdyrket det spanske igen. Jeg startede på aftenskole, for at genopfriske the basics, tog dernæst 1 mdr til Barcelona med min mor og Bror, hvor jeg gik på sprogskole hver dag. Det gav et ordenligt spark fremad. Blev optaget på spansk på UNI - det blev kun til et enkelt semester, men mine gramma-skills blev forbedret. Denne vinter tilbragte min mor, Bror og jeg et par uger hos Paco og Isabel - og i Madrid. Masser af skønne oplevelser og snak. Det har været en kontinuerlig genopfriskelse af det spanske og jeg glæder mig, til at give det endnu en skalle, når vi tager en uge eller to på sprogskolen i Barcelona til efteråret. Casper skal have et basiskursus, så han får en ide om op og ned - og jeg skal ud over stepperne...